طرحی برای خودکفایی در محصولات بهداشتی | اینجا دانشگاه حل مسئله معنا مییابد
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری بهتازگی موفق به انعقاد قرارداد طرح بروندانشگاهی در زمینه تولید محصولات بهداشتی شده و اداره توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه، این طرح را با مدیریت دو عضو هیئت علمی گروه شیمی منعقد کرده است.
اشرفالسادات شاهولایتی و لیلا حاجیآقابابایی از اعضای هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری موفق به اخذ طرح بروندانشگاهی تهیه کرم مرطوبکننده و آبرسان پوست دست و صورت با مشارکت یک شرکت صنعتی شدند.
بیشتر بخوانید:
وقتی پژوهش برای حل مشکل تولید هدفمند میشود
روشی ایمن برای تصفیه پسابها
بخش نخست گفتوگوی خبرنگار خبرگزاری آنا درباره طرح پژوهشی بروندانشگاهی تهیه کرم مرطوبکننده و آبرسان پوست دست و صورت (اینجا بخوانید) با اشرفالسادات شاهولایتی عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری منتشر شد.
در بخش دوم گفتوگوی خبرنگار آنا درباره طرح پژوهشی بروندانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری گفتوگو با لیلا حاجیآقابابایی عضو هیئت علمی گروه شیمی این دانشگاه را در ادامه میخوانیم.
آنا: لطفا درباره کارکرد کرم مرطوبکننده و آبرسان پوست دست و صورت توضیح دهید.
حاجیآقابابایی: کرم آبرسان پوست در واقع محصولی آرایشی و بهداشتی است که برای درمان خشکی پوست از آن استفاده میشود. آبرسان پوست در واقع نوعی مرطوبکننده پوست بوده که وظیفه آن نرمکردن و رطوبترسانی به پوست است؛ چراکه وقتی سن افراد زیاد میشود، کمکم رطوبت پوست خود را از دست میدهند. این مشکل موجب میشود تا چین و چروکها روی پوست نمایش داده شوند؛ بنابراین کرم آبرسان بهصورت مؤثر میتواند رطوبت و آب مورد نیاز پوست را فراهم کند.
با توجه به نیاز کشور تصمیم گرفته شد که کرم مرطوبکننده و آبرسان پوست با مواد تشکیلدهنده خاص تهیه و تولید شود که بتواند حس خوبی را در افراد مصرفکننده ایجاد کند.مواد مرطوبکننده طبیعی در بدن انسان، موادی مانند آمینواسیدها، اسیدهای معدنی، قندها و مواد دیگری هستند. با افزایش سن و کاهش آمینواسیدها، اسیدهای معدنی، قندها و...، پوست انسان رطوبت طبیعی خود را از دست میدهد و دهیدراته میشود. کرمهای مرطوبکننده یا حاوی این مواد و یا حاوی موادی هستند که با ایجاد یک فیلد در سطح پوست از خروج رطوبت در مدت زمان طولانی (بهطور مثال ۲۴ ساعت) جلوگیری میکنند.
آنا: طرح بروندانشگاهی تهیه کرم مرطوبکننده و آبرسان پوست دست و صورت چگونه استارت خورد و انجام آن چه اهداف و مزایایی دارد.؟
حاجیآقابابایی: مواد تشکیلدهنده کرم نقش مهمی در کارکرد آن ایفا میکنند. با توجه به نیاز کشور تصمیم گرفته شد که کرم مرطوبکننده و آبرسان پوست با مواد تشکیلدهنده خاص تهیه و تولید شود که بتواند حس خوبی را در افراد مصرفکننده ایجاد کند.
ضرورت تولید داخلی با توجه به افزایش سرسامآور قیمت محصولات خارجی
در شرایط کنونی کشور و افزایش سرسامآور قیمت ارزهای خارجی و به تبع آن افزایش قیمت محصولات خارجی مراقبت پوست، ضرورت تولید داخلی کاملاً احساس میشود. در این راستا تصمیم به تهیه و تولید کرم آبرسان پوست گرفته شد.
اگرچه اکنون کرمهای مختلف در کشور تولید میشود؛ اما این مقدار برای مصرف داخلی کافی نبوده و علاوهبر این در بسیاری موارد کیفیت خوبی ندارند؛ بنابراین بهنظر میرسد تولید کرم مرطوبکننده و آبرسان پوست دست و صورت با کیفیت خوب و قابل رقابت با کرمهای خارجی بازار خوبی در ایران داشته باشد. انجام این پروژه گامی در راستای رسیدن به خودکفایی کشور خواهد بود.
استادان میتوانند ایدههای عملی را تشخیص دهند و برای به نتیجه رسیدن ایده و طی مسیر درست با دانشجویان همکاری کنند. آنا: انجام و اجرای چنین طرحهایی در دانشگاه آزاد اسلامی را چگونه ارزیابی میکنید؟
حاجیآقابابایی: انجام این طرحها کمک میکند تا دانشگاه آزاد اسلامی در راستای هدف خود یعنی دانشگاه حل مسئله گام بردارد و پیش برود. از سوی دیگر موجب افزایش ارتباط دانشگاه با صنعت میشود که خود میتواند به شناخت بیشتر مشکلات موجود در صنعت کمک کند و درنهایت این شناخت امکان تعریف پروژههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی در راستای حل مشکلات صنعت را فراهم خواهد کرد.
انجام طرح بروندانشگاهی از نظر مالی هم برای دانشگاه سودآور است که البته این جنبه در قالب یک یا چند طرح خود را نشان نمیدهد و قابل توجه نیست؛ اما اگر همه استادان در این مسیر فعال باشند و همه دست به دست هم دهند، رقم قابل توجهی خواهد شد.
آنا: چه راهکارهایی وجود دارد تا استادان و دانشجویان به انجام بیشتر طرحهای بروندانشگاهی ترغیب و تشویق شوند.؟
حاجیآقابابایی: ارتباط و صحبت با دانشجویان میتواند یکی از راهکارها باشد. بسیاری از دانشجویان توانمندی، مهارت و گاهی ایدههای خوبی دارند؛ اما اغلب این ایدهها نوآوری ندارند و خام هستند. تشخیص عملیبودن ایدهها نیز برای دانشجویان که تجربه کمتری دارند، مشکل است.
استادان ایدههای عملی را تشخیص دهند
استادان میتوانند ایدههای عملی را تشخیص دهند و برای به نتیجه رسیدن ایده و طی مسیر درست با دانشجویان همکاری کنند. مهمترین نکته این است که استادان میتوانند نوآوریهایی به این ایدهها اضافه کنند تا کار در سطح بالاتری انجام شود. در طرح جدید هم با دانشجویان واحد یادگار امام(ره) همکاری میکنیم. همکار طرح و کارفرمای طرح هر دو از دانشجویان تحصیلات تکمیلی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری هستند.
به گزارش آنا، لیلا حاجی آقابابایی عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری بهتازگی موفق به اخذ طرح بروندانشگاهی تصفیه سیال فلز کاری (آبصابون) مورد استفاده در فرآیند ماشینکاری فلزات با یک شرکت صنعتی نیز شده است که در فرآیندهای ماشینکاری فلزات برای کاهش گرما و روانکاری در نقطه تماس تیغه با قطعه کاری از مایع خنککننده، معروف به آبصابون صنعتی استفاده میشود.
خبر مشروح طرح بروندانشگاهی تصفیه سیال فلز کاری (آبصابون) مورد استفاده در فرآیند ماشینکاری فلزات با یک شرکت صنعتی را اینجا بخوانید.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/